Neem contact op!

Gebruik het contactformulier hiernaast

Directeur
Barbara van Waardhuizen
 

Projectleider Track the Talent Amsterdam/projectmanager franchise:
Marieke Andriesse
 

Financiën:
Geneviève Loriaux
 

Herengracht 218
1016 BT Amsterdam
Nederland

Track the Talent

TTT Hilversum

TRACK THE TALENT HILVERSUM

Door Denken, Durven en Doen komen de deelnemers tot de ontdekking waar hun interesse ligt of wat ze juist niet willen doen. Wekelijks worden zij getraind in het vergroten van hun persoonlijke en sociale ontwikkeling en het ontwikkelen van hun kansen op de arbeidsmarkt. Het project brengt de jongeren in contact met bedrijven en instellingen waar ze zelf niet zo snel zouden komen en verwerven zij inzicht in de mogelijkheden bij verschillende werkgevers. Een gunstig neveneffect is de bewustwording bij de organisaties, zodat zij meer affiniteit krijgen met de doelgroep en hun belevingswereld.

Het trainingsprogramma van Track the Talent duurt 12 weken waarbij maximaal 12 jongeren wekelijks op bedrijfsbezoek gaan. Bij de organisaties krijgen zij een rondleiding, wordt verteld welke functies er zijn en wat er van de medewerkers aan vaardigheden verwacht wordt. Bijna overal steken zij hun handen uit de mouwen, zodat zij ook direct ervaren hoe het is alsmedewerker bij de organisatie te werken. Zo leren ze bijvoorbeeld bij NH Hotel hoe een tafel moet worden ingedekt en passen ze diverse snijtechnieken toe in de keuken, werken ze mee in een bejaardenhuis en gehandicaptenzorg, ervaren ze hoe het is in een rolstoel te zitten of voort te duwen, werken ze mee in een winkel, krijgen ze een kijkje achter de schermen bij de lokale radio en televisie zender en zijn ze volwaardig medewerker bij de GAMMA. Naast de praktische ervaring wordt er ook aandacht besteed aan diverse workshops zoals presenteren, netwerken, solliciteren, ontdekken van de persoonlijke kwaliteiten en klantgerichtheid. Aan het eind van de 12 weken ontvangt elke deelnemer een certificaat na succesvolle voltooiing van het programma. Ons doel is elke deelnemer meer zelfvertrouwen te geven, zelfredzaamheid vergroten en een bewuste keuze te maken voor werk en/of opleiding.  

Ben je tussen de 16 en 23 jaar? Wil je weten wat jouw talenten zijn? Wil je aan jouw toekomst werken? En ben je gemotiveerd om 12 weken lang op tijd aanwezig te zijn en op een unieke manier aan je toekomst te werken? Neem dan contact op met Esther Franssen 06 – 12756994.

Sinds 2014 zijn de projecten uitgevoerd in opdracht van Productief Leren, Gooise Praktijkschool, Regio Gooi & Vechtstreek, gemeente Hilversum en MBO college Hilversum (onderdeel van ROCVA).

Ondanks een geweldig pakket aan deelnemende bedrijven, is Stichting Take your Chance nog altijd op zoek naar meer interessante partnerbedrijven. Zij kunnen contact opnemen met Esther Franssen via tel. 06-12756994 of e-mail esther@takeyourchance.nu

Vrienden

Sponsors

Stichting Track the Talent is de volgende sponsors zeer dankbaar voor hun ondersteuning aan de uitbreiding van Track the Talent:

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd om ons project uit te voeren en ook als lokale makelaar van Track the Talent te starten, neem dan contact op met Barbara van Waardhuizen

Persbericht mei 2017

Jongeren gaan op zoek naar hun talenten                   

Een groep van tien jongeren is gestart met Track the Talent, een programma van twaalf weken waarin zij zich oriënteren op de arbeidsmarkt en op zoek gaan naar hun persoonlijke kwaliteiten. Zij leren onder andere over solliciteren, presenteren, netwerken en gastvrijheid in de zorg of horeca.

Via Track the Talent brengen het MBO college, Gooise Praktijkschool en voortgezet speciaal onderwijs hun leerlingen in contact met werkgevers in de regio. Doel is dat jongeren een realistische kijk krijgen op hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Track the Talent valt onder het regionale programma Match op Meedoen, dat jongeren zonder startkwalificatie en andere jongeren in een kwetsbare positie een betere kans wil geven in de huidige dynamische maatschappij.

De praktijk

Bedrijven en instellingen brengen deelnemers aan Track the Talent in contact met hun medewerkers. Deze vertellen wat de werkzaamheden inhouden en welke vaardigheden daarvoor nodig zijn. Voor een aantal jongeren leidde dit de afgelopen jaren tot een stage, vrijwilligerswerk of een bijbaantje. Bedrijven die hun deuren open zetten voor Track the Talent zijn onder andere de Tomingroep, Amaris Gooizicht, NH Hotel, Dille&Kamille, Bouwmaat, Oseven catering en Hotel Gooiland.

Zo bezochten de jongeren op 28 maart Hotel Gooiland, waar ze geïnformeerd werden over de diverse functies in een hotel en welke vaardigheden hiervoor nodig zijn. Bij de Tomingroep krijgen de leerlingen de kans mee te werken bij de groenvoorziening, inpakafdeling, catering en schoonmaak.

Het mes snijdt aan twee kanten

Denken, durven en doen staan wekelijks centraal en na twaalf weken ontvangen de deelnemers een certificaat. Dit certificaat geeft aan dat de deelnemers vertrouwen hebben gekregen in hun vaardigheden en een netwerk hebben opgebouwd bij de bezochte bedrijven. Projectleider Esther Franssen vertelt dat bij dit project het mes aan twee kanten snijdt: “Het is interessant voor de deelnemers, maar ook voor de bedrijven. Zij krijgen een goed beeld van de doelgroep en hun belevingswereld. Deze jongeren zijn zeer gemotiveerd. Zij kunnen niet altijd alles, maar willen héél graag”.

Onderdeel van Uitvoeringsprogramma

Track the Talent valt onder Match op Meedoen, een onderdeel van het Uitvoeringsprogramma 2017 – 2018. Dit programma is gebaseerd op de speerpunten die de gemeenteraden van Blaricum, Eemnes, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp en Wijdemeren in een gezamenlijke agenda hebben vastgesteld. In het Uitvoeringsprogramma komen actuele thema’s naar voren, zoals voldoende werkgelegenheid in de regio, het toegankelijk en bereikbaar maken van landschap en bezienswaardigheden en het versterken/positioneren van cultuur en erfgoed. Op deze en andere thema’s bevat het Uitvoeringsprogramma concrete actiepunten en afspraken.

Verbinden van jongeren met elkaar, maar ook met bedrijven, instellingen en trainers staat centraal bij de activiteiten in Hilversum en omgeving. Track the Talent wordt hier uitgevoerd door Stichting Take your Chance en financieel mogelijk gemaakt door fondsen, donaties of subsidies vanuit de regionale overheid (scholen en gemeente). Bedrijven en instellingen tonen hun maatschappelijke betrokkenheid door het ontvangen van de jongeren in hun organisatie om de jongeren een realistisch beeld te geven van de werkzaamheden binnen de organisatie en dat de jongeren ontdekken waar hun interesse ligt.