Neem contact op!

Gebruik het contactformulier hiernaast

Directeur
Barbara van Waardhuizen
 

Projectleider Track the Talent Amsterdam/projectmanager franchise:
Marieke Andriesse
 

Financiën:
Geneviève Loriaux
 

Herengracht 218
1016 BT Amsterdam
Nederland

Track the Talent

Track the Talent weer op dreef in 2022

Nieuws

Track the Talent weer op dreef in 2022

barbara van Waardhuizen

MBO leerlingen uit amsterdam proeven aan de arbeidsmarkt

In 2022 hebben er 2 groepen uit Amsterdam Zuid meegedaan, waaronder een groep vanuit Combiwel, de jongerenwerkorganisatie waar we al jaren mee samenwerken.

De groep varieerde behoorlijk in leeftijd (15-21) in opleiding en interesses. Zo waren er jongeren die in de 2e klas middelbare school zaten, maar ook jongeren die al op een mbo opleiding zaten maar nog onvoldoende beeld hadden wat zij precies wilden gaan doen en wat daar voor nodig is.

Daarnaast heeft er een groep meegedaan van de  Alphons Laudyschool in Zuid. Dit is een school binnen het speciaal onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen. Het grootste deel van deze jongeren stroomt uit naar arbeidsmatige dagbesteding. Het reguliere programma is voor deze jongeren te intensief. De school heeft gevraagd om een verkort programma voor een gemotiveerde en leergierige groep leerlingen. Zij hebben verschillende bedrijven bezocht zoals bijvoorbeeld het NH hotel in Zuid, waar zij na een uitgebreide rondleiding door het hotel aan de slag konden in de keuken en Hornbach, waar zij leerden hoe het is om in een grote winkel voor bouwmaterialen te werken.

Naast de groepen in Amsterdam Zuid hebben er nog 5 anderen groepen deelgenomen: OSB Zuidoost, drie groepen van ROC Top Wibautstraat en de Amsterdamse Plusklas van ROC Top in Noord. Elke groep heeft een programma op maat doorlopen, afgerond met de uitreiking van een certificaat voor alle leerlingen.

Samenwerking met bedrijven

We zagen in 2022 dat bedrijven weer enthousiast zijn en de deuren graag open zetten om jongeren enthousiast te maken over een specifiek vakgebied. Veel van de bedrijven binnen ons netwerk hebben te maken met personeelstekorten en maakten dan ook graag mensen vrij om onze groepen te ontvangen. Lees hieronder over een aantal voorbeelden van succesvolle samenwerkingen.

Een aantal samenwerkingen zijn in 2022 vernieuwd, waaronder die met Damen Shipyard. Na een aantal jaar konden jongeren weer op bezoek bij dit indrukwekkende bedrijf, met veel mogelijkheden voor jongeren vanuit het MBO. Ook bij Roetz zijn we opnieuw de samenwerking aangegaan met een goed en afwisselend programma.

De Brandweer is een vaste samenwerkingsorganisatie geworden en jaarlijks kunnen hier meerdere groepen naartoe voor een bezoek.

De Meervaart is een nieuwe samenwerking die we hebben opgestart, hier konden jongeren echt meedraaien op de werkvloer. In 2023 bouwen we deze samenwerking verder uit.

Al met al mooie ontwikkelingen en een versterking van ons bedrijvennetwerk waaraan we uiteraard verder blijven bouwen.