Neem contact op!

Gebruik het contactformulier hiernaast

Directeur
Barbara van Waardhuizen
 

Projectleider Track the Talent Amsterdam/projectmanager franchise:
Marieke Andriesse
 

Financiën:
Geneviève Loriaux
 

Herengracht 218
1016 BT Amsterdam
Nederland

Track the Talent

Nieuws

Certificaatuitreiking TTT Amsterdam 25/6/2014 - deelnemers voorjaarstraject

Viève Lo


Woensdag 25 juni j.l. ontvingen ruim 70 Amsterdamse (v)mbo jongeren hun welverdiende certificaat nadat zij met goed resultaat het programma van Track the Talent hebben doorlopen. Twaalf weken lang gingen zij iedere week op bezoek bij een bedrijf waar zij een kijkje in de keuken kregen en waar zij getraind werden in het vergroten van hun sociale- en werknemersvaardigheden. Zo maakten zij o.a. radio bij FunX, losten een schip bij Waterland Terminal, kregen een sollicitatietraining bij ING en bereidden zij clubsandwiches bij NH Hotels.

Onder aanwezigheid van 120 mensen van bedrijven, de gemeente, het Amsterdams jongerenwerk en het onderwijs werd het voorjaarstraject op feestelijke wijze afgesloten in de grote zaal bij het KIT. De feestvreugde werd vergroot door de aanwezigheid van twee bijzondere gasten; Mirjam Sterk die door het kabinet is aangesteld als ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid en Marijn van Ballegooijen, kersvers bestuurslid van Stadsdeel Zuid. Beiden hadden een speciale boodschap voor de aanwezige jongeren én bedrijven.

 Mirjam Sterk benadrukte het belang van een goede voorbereiding op werk door opleiding maar ook zeker andere activiteiten waardoor zij zich kunnen onderscheiden van de rest. Voor de bedrijven ligt er een belangrijke rol om de jongeren hierbij te helpen door het bieden van kansen. Beide groepen spoort zij aan tot het nemen van initiatief, Track the Talent is daar een mooi voorbeeld van. Marijn van Ballegooijen sloot zich daar bij aan. Hij gaf de jongeren onder andere mee dat Track the Talent slechts het begin is van, hopelijk, een mooie carrière en dat daarbij ambitie, kansen pakken en netwerken de sleutel tot succes zijn.

 One’sy Muller van FunX radio trad op als Host deze avond en leidde het geheel in goede banen. Naast de certificaten ontving de groep van Streetpro een speciale prijs van Het Scheepvaartmuseum, zij maakten de beste reportage van het jaar bij het museum en wonnen daarmee een helikoptervlucht over het Amsterdams Havengebied. One’sy sloot af door alle partners van Track the Talent Amsterdam te bedanken. Dit zijn: BoerCroon, Fun Forest, FunX, ING, NH Hotels, Rosa Security, Amsta, Albert Heijn, Kesbeke, Ombra della Terra, Waterland Terminal, Het Scheepvaartmuseum, Zwartjes, Anne Frankhuis, Delta Lloyd en IBM

 Stichting Track the Talent bedankt daarnaast graag Stadsdeel Zuid, Stadsdeel Oost, het Skanfonds en Fundatie van den Santheuvel, Sobbe voor hun ondersteuning van het Amsterdamse traject en NH Hotels voor de ondersteuning bij de uitreiking.