Neem contact op!

Gebruik het contactformulier hiernaast

Directeur
Barbara van Waardhuizen
 

Projectleider Track the Talent Amsterdam/projectmanager franchise:
Marieke Andriesse
 

Financiën:
Geneviève Loriaux
 

Herengracht 218
1016 BT Amsterdam
Nederland

Track the Talent

Nieuws

Track the Talent Amsterdam - Certificaatuitreiking najaar 2017

Viève Lo

Vlak voor de kerstvakantie vond op dinsdagavond 19 december 2017 voor de 22e keer de certificaatuitreiking plaats, dit keer in het Westcord Art hotel.

Vier groepen (55 leerlingen) ontvingen hun welverdiende certificaat tijdens een gezellig etentje; eerder deze maand werden de certificaten uitgedeeld aan twee andere groepen (27 leerlingen).

De groepen hebben de afgelopen maanden allen wekelijks diverse bedrijven bezocht. Ze kregen daar trainingen van de professionals van de bedrijven zelf en konden met eigen ogen zien hoe het er daar in de praktijk aan toe gaat. De gelukkigen die mee mochten doen met Track the Talent waren dit najaar leerlingen van ROCTOP, het Orion College, Praktijkschool de Dreef en Combiwel jongerenwerk.

Ook in ons jubileumjaar hebben we weer een beroep kunnen doen op onze trouwe bedrijven partners. Gelukkig blijven nieuwe samenwerkingspartners zich ook aanmelden waardoor we nog meer programma’s op maat kunnen maken. Zeker voor de leerlingen van de praktijkgroepen is het fijn dat we steeds meer bedrijven erbij krijgen waarbij de leerlingen de handen uit de mouwen kunnen steken en waar zij ook eventueel aan de slag kunnen!

Veel dank zijn wij afgelopen seizoen verschuldigd aan NH Hotels, IBM, ING, Cre8, de Politie, Boer&Croon, Doubletree by Hilton, Randstad, Muziekgebouw aan ‘t IJ, Professional Rebel, Roetz Bikes, Het Scheepvaartmuseum, Delta Lloyd, HANOS, Klimmuur Amsterdam, Kesbeke Fijne Tafelzuren, KARWEI, Sodexo KLM en natuurlijk het Westcord Art Hotel.

Naast de enorme inzet van bovenstaande bedrijven danken wij Stadsdeel Noord en Stadsdeel Zuid van de gemeente Amsterdam en de Fundatie van den Santheuvel, Sobbe voor hun financiële bijdragen.

10-jarig jubileum Track the Talent en certificaatuitreiking TTT Amsterdam

Viève Lo

fotograaf: Marieke Wijntjes

Gisteren ging het dak eraf bij het Westcord Art Hotel! Met 75 jongeren aangevuld met leraren, jongerenwerkers en mensen van de gemeente, bedrijven en fondsen vierde Track the Talent haar 10 jarig bestaan. Daarnaast ontvingen 75 leerlingen van het ROC TOP, KPCN en jongeren van Combiwel hun certificaat voor het afronden van het Track the Talent traject waarmee zij in maart waren gestart. Rapgroep Van Zuid gaf een exclusief optreden waaronder een nieuwe song over Track the Talent en oud-deelnemers Chadi en Mohamed deelden wijze lessen en vertelden wat Track the Talent voor hen heeft betekend. Voor Combiwel was het ook een speciaal feestje, zij doen al vanaf de start mee met Track the Talent.

Saskia Groenewoud (lid dagelijks bestuur Stadsdeel Noord) en Marijn van Ballegooijen (lid dagelijks bestuur stadsdeel Zuid) waren beiden aanwezig om de deelnemers hun behaalde certificaat uit te reiken. Beiden benadrukten blij te zijn dat de jongeren met het behalen van dit certificaat alvast een eerste stap gezet hebben richting een kansrijke toekomst.

In de afgelopen weken werden door 75 jongeren, verdeeld over zes groepen, tien verschillende bedrijven bezocht. Zij kregen daar informatie over de werkzaamheden, maar zagen vooral met eigen ogen hoe het er in de werkelijkheid aan toe gaat op de werkvloer. Verder werden ook de handen uit de mouwen gestoken: bij Roetz-bikes werden bijvoorbeeld banden verwisseld, bij Doubletree by Hilton bedden opgemaakt en cocktails geshaket en bij Lokhorst bouw zagen de leerlingen hoe zwaar een betonblok is. Ook werden als vanouds Klimmuur Amsterdam, Kesbeke, IBM, ING, Cre8, Boer&Croon, NH Hotels, Randstad, Paradiso, Muziekgebouw aan ’t IJ, Het Scheepvaartmuseum, Amsta en Delta Lloyd bezocht. Nieuw was dit traject de deelname van Vondelgym, M&M Beveiliging, Het Zaans Medisch Centrum en Garage Erdi Auto. Speciale dank gaat uit naar het Westcord Hotel die zowel twee trainingen hebben verzorgd als het feest ter ere van de certificaatuitreiking en het 10 jarig bestaan wilden hosten. Ook bedanken wij graag Fonds21, Het R.C. Maagdenhuis, VSB fonds, Fundatie Van den Santheuvel, Sobbe en Stadsdelen Noord en Zuid voor het financieel mogelijk maken van Track the Talent.

Allemaal een fijne zomer gewenst en op naar de volgende 10 jaar Track the Talent!

Een Talentvol nieuwjaar gewenst!

Viève Lo

We kijken terug op een geslaagd jaar. Op 13 december hebben we dansend en etend het najaarstraject van Amsterdam afgesloten in het Volkshotel! Dankzij de inzet van 27 bedrijven zijn 56 Amsterdamse jongeren het afgelopen najaar 63 maal op bedrijfsbezoek geweest. Eind november sloot Track the Talent Haarlem succesvol af met een certificaatuitreiking waar wethouder Merijn Snoek certificaten uitreikte aan de deelnemers. Ook hebben de jongeren in Hilversum en Amersfoort afgelopen najaar aan een fantastisch aanbod aan trainingen, workshops en praktijkbezoeken mogen deelnemen.

Dit alles dankzij de tomeloze inzet van de uitvoerders en begeleiders in deze steden: Take your Chance in Hilversum, Matchpoint Amersfoort en Bedrijf&Samenleving in Haarlem. Verder is er afgelopen jaar een succesvolle pilot in de Bollenstreek gedraaid en zijn we heel blij met het vervolg van Track the Talent Haarlemmermeer onder de vleugels van MeerWaarde

We willen alle deelnemende bedrijven van afgelopen jaar extra hartelijk bedanken dat zij hun deuren wederom hebben opengesteld om de jongeren een kijkje in de keuken te geven: een verrijking voor hun toekomstvisie! Daarbij zijn we de gemeentes, stadsdelen, fondsen en sponsors ook enorm dankbaar voor hun vertrouwen en het mogelijk maken van dit project.

Vooruitkijkend op het nieuwe jaar verheugen wij ons om ons project in twee nieuwe steden, Zaandam en Eindhoven, te starten en om in het najaar van 2017 het 10-jarig bestaan van Track the Talent met alle betrokkenen te vieren! Hierover binnenkort meer.

Een gezellig uiteinde en tot volgend jaar!

Track the Talent binnenkort van start in Eindhoven!

Viève Lo

Afgelopen donderdag 6 oktober was het een extra feestelijke dag voor onze stichting;

Met onze nieuwe  partner Stad &Co gaat Track theTalent binnenkort ook in Eindhoven van start!

Stad&Co heeft een prachtig netwerk van bedrijven en scholen en we weten dan ook zeker dat Rachida en haar collega's Track the Talent in Brabant goed op de kaart zullen zetten. Wij wensen ze heel veel succes!

 

IMG-20161006-WA0002.jpg

Track the Talent geeft kijkje achter de schermen en is inspirerend voor beroepskeuze

Viève Lo

Op donderdag 9 juni is het jongerenprogramma Track the Talent Hilversum afgerond met een de uitreiking van certificaten bij Imkerij ’t Schuurtje in Oud-Loosdrecht. 12 Weken lang zijn jongeren van het MBO College Hilversum en Regio Gooi & Vechtstreek met elkaar op pad geweest en hebben diverse organisaties bezocht en trainingen gevolgd. Tijdens de laatste dag werd aandacht besteed aan het ondernemen in de recreatieve sector door kennis te maken met het runnen van een winkel, imkerij, bed&breakfast en VVV kantoor. De 5 P’s kwamen hier ter sprake (prijs, plaats, product, promotie en personeel) de groep maakte een eigen kaars van bijenwas en genoot van een boerenlunch.

Dit ter gelegenheid van het einde van het programma waarbij jongeren de kans krijgen zich te oriënteren op een opleiding of beroep. Tijdens het programma bezoekt de groep wekelijks een bedrijf of organisatie waar ze ze handen uit de mouwen steken, soms gevolgd door een training. De combinatie van Denken, Durven en Doen staat centraal tijdens dit programma. Bij de trainingen is er aandacht besteed aan netwerken, gastvrijheid, presenteren, solliciteren, ondernemen en het ontdekken van de persoonlijke kwaliteiten. Bij de bedrijven stak de groep de handen uit de mouwen en werden ze als een volwaardig teamlid opgenomen in de organisatie. Bij the Colour Kitchen in De Alliantie kreeg iedereen een verantwoordelijkheid in de keuken om de lunch voor te bereiden, bij Plantage Voorhoeve en Dille&Kamille mochten ze meehelpen in de winkel, bij Sherpa heeft de groep kennis gemaakt met meervoudig gehandicapten, bij NH Hotel hebben ze geleerd hoe een tafel opgedekt moet worden en bij de Tomingroep hebben ze mogen rijden op een grasmaaier en ervaren hoe zwaar het is met een bladblazer op je rug te lopen. Dit is maar een greep uit de reeks van 12 weken.

De groep was een zeer multiculturele samenstelling en naast het bezoeken van de bedrijven heeft dit programma ook laten zien dat het ook zijn vruchten afwerpt op het gebied van taalontwikkeling. De hoeveelheid onbekende woorden was een meerwaarde naast de kans zich te oriënteren op werk of opleiding. Sommigen hebben een heel goed beeld gekregen van wat ze wel, maar ook niet willen gaan doen in de toekomst. Sommigen wisten al in welke sector ze graag willen werken en is hun keuze alleen maar versterkt. Naast het feit dat dit programma voor de jongeren heel belangrijk is, krijgen de organisaties ook een goed beeld van deze doelgroep en is er meer begrip voor elkaars belevingswereld. Diverse keren werd door de organisaties teruggekoppeld dat het voor hen ook een interessant project is, dus het mes snijdt aan twee kanten.

Esther Franssen, projectleider van Track the Talent in ’t Gooi, kijkt met veel voldoening terug op deze groep. “Dit is mijn vierde groep die ik het afgelopen jaar heb mogen begeleiden en het is heel bijzonder te zien hoe de jongeren zich ontwikkelen gaandeweg het programma. Tijdens de evaluatie komt ook naar voren dat ze het minder lastig vinden zichzelf te presenteren, zich beter kunnen voorbereiden op een sollicitatie en dat ze de kans krijgen bij veel organisaties een kijkje in de keuken te krijgen, letterlijk en figuurlijk”.  In het najaar hoopt zij weer met twee groepen te starten. 

Nieuws Track the Talent najaar 2015

Viève Lo

Afgelopen najaar is gebleken dat zowel de pilot in Hilversum als Hoofddorp goed en positief is verlopen! Beide steden zijn dit jaar dan ook doorgestart; Hoofddorp onder de bestaande stichting Meerwaarde (http://www.meerwaarde.nl/activiteitenaanbod/jeugd#toc2) en Hilversum onder de nieuwe stichting Take your Chance. Daarnaast is ook een derde pilot succesvol van start gegaan in de Bollenstreek.

TTT Hilversum

TTT Hilversum

 Amsterdam heeft dit najaar weer zes groepen op weg kunnen helpen naar een succesvolle toekomst. De feestelijke certificaatuitreiking heeft op  18 december plaatsgevonden bij onze nieuwe maatschappelijk partner “Doubletree by Hilton”.

Verder zijn we in november met een pilot project gestart in opdracht van stadsdeel West om afgestudeerde MBO-ers (alle niveaus) aan het werk te helpen. Zij volgden een verkort traject van 3 weken, zij gingen op bezoek bij bedrijven en werden daar getraind in o.a. ondernemerschap, solliciteren en netwerken. Het project sloot af met speeddates met werkgevers zoals Blokker, Schiphol, Bouwmaat, Hilton en Randstad. Uiteindelijk namen 12 jongeren deel aan het project waarvan er zes aan het werk waren na afloop en drie direct n.a.v. de speeddates. De deelnemers beoordeelden het project zelf met een 8,5.

Speed dates in action

Speed dates in action

In 2016 bestaat TTT alweer 10 jaar! We zullen dit dan ook niet ongemerkt voorbij laten gaan en komen hier begin 2016 op terug!

Wij wensen iedereen een fijne kerst en een spetterend nieuw jaar!

 

TTT Haarlemmermeer in het Haarlems Dagblad

TTT Haarlemmermeer in het Haarlems Dagblad


Op naar een fijne zomer, met een TTT certificaat op zak!

Viève Lo

Vier succesvolle projectafsluitingen, op naar een fijne zomer!

Naast de mooie afsluiting van de piloteditie in Hoofddorp, hebben de afgelopen weken ook de deelnemers uit Hilversum, Amsterdam en Den Haag het project goed afgesloten. In alle steden namen de gemotiveerde deelnemers hun certificaten in ontvangst.

Haarlemmermeer, Hilversum en Amsterdam zijn verzekerd van een vervolg. In Den Haag zijn alle bedrijven en de Esloo onderwijsgroep erg enthousiast en willen graag door, maar het ontbreekt nog aan voldoende subsidie/sponsoring. Onze dank is groot voor de tip die leidt tot een top sponsor of maatschappelijk partner die zorg kan dragen voor vervolgedities in Den Haag!

Daarnaast danken wij weer alle deelnemende partijen: de scholen, de welzijnsinstellingen, de bedrijven, vrijwilligers en onze sponsors die de afgelopen edities mogelijk hebben gemaakt, geweldig! Op de pagina's van elke stad lees je meer over de certificaatuitreiking aldaar.

Rest ons nog iedereen een hele mooie zomer te wensen!!

Den Haag

Haarlemmermeer

Hilversum

Amsterdam

 

 

 

 

 

Certificaten voor deelnemers Hoofddorp: een geslaagde pilot editie

Viève Lo

De eerste groep deelnemers in Haarlemmermeer heeft een certificaat binnen!

Wat zijn we trots op de deelnemers die in Hoofddorp hun certificaat hebben ontvangen! Niet alleen heeft een groot aantal deelnemers een baan gevonden, ook zijn de deelnemers zichtbaar gegroeid op sociaal-emotioneel gebied.

De pilot van Track the Talent zou nooit zo’n succes geweest zijn zonder de samenwerking met de participerende bedrijven. Alle betrokkenen hebben de inzet en tijd van de participanten enorm gewaardeerd. Het gevoel van welkom zijn was enorm. Onze dank aan de bedrijven is dan ook groot!

Maar de grote kracht van de pilot in Hoofddorp is ook voor een groot deel toe te wijzen aan de samenwerking tussen MeerWaarde en Track the Talent. De samensmelting van de praktische verkenning van het bedrijfsleven en zoektocht naar eigen kunnen met de intensieve en betrokken begeleiding van de jongerenwerkers van MeerWaarde heeft zijn vruchten afgeworpen. De jongeren voelden zich veilig in de groep en konden er met hun verhalen terecht. Ze voelden zich gehoord en gezien en bovenal durfden zij zich te laten zien.

Wij zijn dan ook ontzettend blij dat Stichting MeerWaarde het project omarmt en er een vervolg van Track the Talent in Haarlemmermeer zal plaatsvinden.

 

Certificaatuitreiking TTT Amsterdam 4/2/2015 @KIT!

Viève Lo

Fotograaf: Marieke Wijntjes

Afsluiting najaarstraject 2014 van Track the Talent Amsterdam

Op woensdagavond 4 februari 2015 was de Marmeren Hal in het Koninklijk Instituut voor de Tropen weer even van Track the Talent. Daar ontvingen 64 (v)mbo jongeren na drie maanden wekelijks bedrijven bezoeken hun certificaat. Twaalf weken lang gingen zij iedere week op bezoek bij een bedrijf waar zij van alles leerden over de arbeidsmarkt, solliciteren en jezelf presenteren. Bij alle bedrijven kregen zij training en/of een kijkje achter de schermen. Zij leerden bij BoerCroon over lastige begrippen zoals primaire arbeidsvoorwaarden, bij  IBM over de wereld van de ICT en programmeren en bij Delta Lloyd werd behandeld hoe je zorgt dat je geen schulden maakt. Ook werden de handen uit de mouwen gestoken bij o.a. NH Hotels, V&D, Kesbeke, Albert Heijn en het Scheepvaartmuseum.

Tijdens deze certificaatuitreiking kon iedereen bij een professionele fotograaf zijn/haar portret laten nemen voor bijvoorbeeld hun LinkedIn profielfoto. De presentatie van de uitreiking was in handen van One’sy Muller van FunX radio. Zij vroeg de deelnemers en trainers het hemd van het lijf over hun ervaringen, deze waren voornamelijk heel enthousiast. De deelnemers van Younited en Streetcornerwork hadden zelfs een speech voorbereid waarin zij beschreven wat zij hebben geleerd en hoe zij zich ontwikkeld hebben tijdens het traject.

Stichting Track the Talent bedankt graag alle deelnemende bedrijven, namelijk; BoerCroon, Klimhal Amsterdam, Paradiso, ING, NH Hotels, Rosa Security, Amsta, Albert Heijn, Kesbeke, Ombra della Terra, V&D, Het Scheepvaartmuseum, Zwartjes, Het Anne Frankhuis, Delta Lloyd, IBM, Muziekgebouw aan ’t IJ, Alliander, Stichting F6, het Concertgebouw, Tommy Hilfiger en Biolicious.

Daarnaast bedanken wij Stadsdeel Zuid, Stadsdeel Oost, het Skanfonds en Fundatie van den Santheuvel, Sobbe voor hun ondersteuning van het Amsterdamse traject en het Amsterdam Tropen Hotel voor het beschikbaar stellen van de prachtige locatie!Certificaten in Haarlem voor 45 TTT deelnemers!

Viève Lo

Gisteren, op donderdag 29 januari, zijn 45 leerlingen van het Sterrencollege en het Haarlem college beloond voor het volgen van alle trainingen van Track the Talent.

Dit keer was de afsluiting wel heel bijzonder; wethouder Merijn Snoek ging in de stadsbibliotheek het debat aan met de leerlingen over verschillende onderwerpen die betrekking hebben op zijn portefeuille Jeugd en Onderwijs.

Onder de bezielende leiding van de ervaren debatleider Edward van der Zwaag werden actuele onderwerpen besproken.

Aansluitend vond de certificaatuitreiking plaats.

Het was een hele leerzame en leuke ochtend!

Certificaatuitreiking TTT Den Haag 2/12/2014

Viève Lo

Op dinsdag 2 december werden de certificaten aan de eerste groep leerlingen die aan Track the Talent Den Haag hebben deelgenomen, uitgereikt.

Zij kregen dit uit handen van mw. Ilma Merx, directeur Onderwijsbeleid van de Gemeente Den Haag. Zij benadrukte hoe belangrijk de Gemeente het vindt dat iedere leerling de kans krijgt om een goede beroepskeuze te maken. Dit kan mede door de bedrijfsbezoeken. De leerlingen van het Diamant College, College St. Paul en Stanislas College sloten in een informeel samenzijn met de partner bedrijven het project af. De uitreiking vond plaats bij één van de enthousiaste partners: NH Hotel Atlantic Kijkduin. De eerste pilot voor Track the Talent is hiermee afgerond in Den Haag. In april starten we met 3 nieuwe groepen. Wij zoeken nog steeds bedrijven die een groep leerlingen wil ontvangen en hen een praktische workshop wil aanbieden. Er zijn veel mogelijkheden, mail mw. Fatos Ipek-Demir via f.ipek@pepdenhaag.nl of bel 070-3024447.

TTT Hilversum & Hoofddorp aan boord!

Viève Lo

We zijn zeer verheugd om bekend te maken dat TTT ook in Hilversum en Hoofddorp uitgevoerd gaat worden! Esther Franssen (foto links) gaat aan de slag als projectleider TTT Hilversum en Ilonka du Clou (foto rechts) als projectleider TTT Hoofddorp. Beide dames zijn enthousiast gestart met de voorbereidingen voor de uitvoer van een pilot editie in hun stad.

We houden jullie op de hoogte van de vorderingen en ontwikkelingen in beide steden via onze website en social media. Ben je als bedrijf geïnteresseerd om deel te nemen aan het project in één van de twee steden en te zorgen dat er na de pilot een stevig netwerk is om te continueren en uit te breiden? Neem dan graag contact met ons op! Zie ook onze pagina partnermodellen.

We wensen Esther & Ilonka heel veel succes en plezier!!

 

De pilot edities worden mede mogelijk gemaakt door:


Track the Talent Den Haag gelanceerd: jongeren gaan kennismaken met het bedrijfsleven

Viève Lo

Wat heeft touwtrekken in de sneeuw te maken met je toekomst? 40 jongeren kwamen daar achter tijdens de lancering van het project Track the Talent, op 17 september in De Uithof. Track the Talent brengt scholieren en bedrijven bij elkaar. De scholieren gaan ‘snuffelend’ kennismaken met bedrijven en organisaties als Rabobank, Tempo Team en Middin. Tijdens dat bezoek leren ze hoe het eraan toe gaat in zulke ondernemingen. En kunnen ze meteen ervaren wat wel of niet bij hen past. Belangrijke vragen daarbij zijn: ‘Wat zijn jóúw talenten? En hoe werk je daar samen aan?’ Doel van Track the Talent is de carrièrekansen van laaggeschoolde jongeren te vergroten en zo de jeugdwerkloosheid en voortijdig schoolverlaten terug te dringen. Kortom, heel actueel in de ‘WerkWeek’ van 18 tot 25 september, het initiatief van ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk.

Track the Talent begon in Amsterdam in 2006, geïnspireerd op het New Yorkse programma Development School of Youth. In dit project oriënteren scholieren zich op bedrijven, beroepen en hun eigen talenten. In Den Haag gaan leerlingen van het Diamant College, het Stanislascollege en het College St. Paul op bezoek bij De Uithof, NH Hotel Atlantic, Rabobank, PEP, Tempo Team, de gemeente Den Haag, ADO Den Haag in de Maatschappij, Den Haag FM en Middin. In groepjes leren ze deze ondernemingen op praktische wijze kennen, bijvoorbeeld in een workshop. Na afloop van de serie kennismakingen krijgen ze een certificaat. 

De deelnemende ondernemingen doen dit voor de samenleving in het algemeen, voor de leerlingen in het bijzonder én voor zichzelf. Track the Talent is maatschappelijk betrokken ondernemen en dat mes snijdt  altijd aan twee kanten. Directeur Eugene de la Croix van De Uithof lichtte in zijn welkomstwoord aan de scholieren toe dat zij belangrijk zijn voor de bedrijven, als mogelijke toekomstige medewerkers. Daarvoor moeten ze eerst op zoek naar hun passie, talenten en interesses. En moeten ze weten hoe bedrijven in elkaar zitten.

Vandaar dat Track the Talent begon met een stevige work-out in de sneeuw in vijf groepen – mét touwtrekken en kwartetlanglaufen. Deze activiteiten vragen immers, net als werken bij bedrijven, om teamgeest, coördinatie en een aanvoerder. Het bleek best lastig, samenwerken op glibberige sneeuw – maar uiteindelijk kon er ook samen gejuicht worden! Daarna tekenden de leerlingen een officieel contract met afspraken.

Track the Talent is altijd op zoek naar meer interessante partnerbedrijven. Ze kunnen contact opnemen met PEP Den Haag via tel. (070) 302 44 47 of e-mail f.ipek@pepdenhaag.nl.

Certificaatuitreiking 27/6 TTT Haarlem - deelnemers voorjaar

Viève Lo

Afgelopen vrijdag kregen 20 vmbo-jongeren van het Sterrencollege uit Haarlem hun certificaat uitgereikt door de kersverse Wethouder Jeugd, Onderwijs, Sport: Merijn Snoek.

Bij Ikea werden de deelnemers feestelijk ontvangen op de allerlaatste schooldag voor de zomer. De meeste bedrijven waren ook vertegenwoordigd op deze uitreiking. 

Dank gaat uit naar Rene Vervloet, Dynamique, Randstad, Imbema, Cavex, Wim Bijleveld, Zoete inval, Politie, het Dolhuys, Ikea en de Gemeente Haarlem.

Certificaatuitreiking TTT Amsterdam 25/6/2014 - deelnemers voorjaarstraject

Viève Lo


Woensdag 25 juni j.l. ontvingen ruim 70 Amsterdamse (v)mbo jongeren hun welverdiende certificaat nadat zij met goed resultaat het programma van Track the Talent hebben doorlopen. Twaalf weken lang gingen zij iedere week op bezoek bij een bedrijf waar zij een kijkje in de keuken kregen en waar zij getraind werden in het vergroten van hun sociale- en werknemersvaardigheden. Zo maakten zij o.a. radio bij FunX, losten een schip bij Waterland Terminal, kregen een sollicitatietraining bij ING en bereidden zij clubsandwiches bij NH Hotels.

Onder aanwezigheid van 120 mensen van bedrijven, de gemeente, het Amsterdams jongerenwerk en het onderwijs werd het voorjaarstraject op feestelijke wijze afgesloten in de grote zaal bij het KIT. De feestvreugde werd vergroot door de aanwezigheid van twee bijzondere gasten; Mirjam Sterk die door het kabinet is aangesteld als ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid en Marijn van Ballegooijen, kersvers bestuurslid van Stadsdeel Zuid. Beiden hadden een speciale boodschap voor de aanwezige jongeren én bedrijven.

 Mirjam Sterk benadrukte het belang van een goede voorbereiding op werk door opleiding maar ook zeker andere activiteiten waardoor zij zich kunnen onderscheiden van de rest. Voor de bedrijven ligt er een belangrijke rol om de jongeren hierbij te helpen door het bieden van kansen. Beide groepen spoort zij aan tot het nemen van initiatief, Track the Talent is daar een mooi voorbeeld van. Marijn van Ballegooijen sloot zich daar bij aan. Hij gaf de jongeren onder andere mee dat Track the Talent slechts het begin is van, hopelijk, een mooie carrière en dat daarbij ambitie, kansen pakken en netwerken de sleutel tot succes zijn.

 One’sy Muller van FunX radio trad op als Host deze avond en leidde het geheel in goede banen. Naast de certificaten ontving de groep van Streetpro een speciale prijs van Het Scheepvaartmuseum, zij maakten de beste reportage van het jaar bij het museum en wonnen daarmee een helikoptervlucht over het Amsterdams Havengebied. One’sy sloot af door alle partners van Track the Talent Amsterdam te bedanken. Dit zijn: BoerCroon, Fun Forest, FunX, ING, NH Hotels, Rosa Security, Amsta, Albert Heijn, Kesbeke, Ombra della Terra, Waterland Terminal, Het Scheepvaartmuseum, Zwartjes, Anne Frankhuis, Delta Lloyd en IBM

 Stichting Track the Talent bedankt daarnaast graag Stadsdeel Zuid, Stadsdeel Oost, het Skanfonds en Fundatie van den Santheuvel, Sobbe voor hun ondersteuning van het Amsterdamse traject en NH Hotels voor de ondersteuning bij de uitreiking.

Mirjam Sterk te gast bij certificaatuitreiking TTT Amsterdam

Viève Lo

Mirjam Sterk reikt certificaten aan (V)MBO-leerlingen uit

“Het is belangrijk dat jongeren zich oriënteren op hun toekomst. Dat zij al vroeg nadenken over wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Investeren in een goede studiekeuze nu, vergroot de kansen van jongeren op werk in de toekomst”, aldus Mirjam Sterk


Amsterdam

Dit voorjaar hebben 75 (v)mbo-jongeren in Amsterdam deel genomen aan Track the Talent om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt. Ze hebben in 12 weken gezien hoe het er in het bedrijfsleven aan toe gaat, geleerd hoe je je eigen talenten in kan zetten om een goede werknemer te worden en om de juiste studiekeuze te maken.

Zo werd er een garnalencocktail bereid in de keuken van NH Hotels, werden er potjes zure bommen gevuld bij Kesbeke, werd er een schip gelost bij Waterland Terminal, leerden ze omgaan met geld bij Delta Lloyd en werd er een radioprogramma gemaakt bij FunX radio. Hiernaast werden ze nog getraind in basis competenties zoals solliciteren, communiceren en presenteren bij ING, BoerCroon en IBM. Verder waren er  bezoeken aan Amsta, AH, Rosa Security, Zwartjes, Het Scheepvaartmuseum, Ombra della Terra en het  Anne Frankhuis.

Alle deelnemers ontvangen hun welverdiende certificaat tijdens de feestelijke uitreiking in het Tropenmuseum (NH Tropen) op woensdag 25 juni as van 17.00 – 20.00 uur.

De presentatie is in handen van radio DJ One’sy Muller van FunX Radio.

Mirjam Sterk, ambassadeur Aanpak Jeugdwerkeloosheid komt de jongeren deze avond persoonlijk feliciteren.

KIT Amsterdam 2013