Neem contact op!

Gebruik het contactformulier hiernaast

Directeur
Barbara van Waardhuizen
 

Projectleider Track the Talent Amsterdam/projectmanager franchise:
Marieke Andriesse
 

Financiën:
Geneviève Loriaux
 

Herengracht 218
1016 BT Amsterdam
Nederland

Track the Talent

Nieuws

Track the Talent Den Haag gelanceerd: jongeren gaan kennismaken met het bedrijfsleven

Viève Lo

Wat heeft touwtrekken in de sneeuw te maken met je toekomst? 40 jongeren kwamen daar achter tijdens de lancering van het project Track the Talent, op 17 september in De Uithof. Track the Talent brengt scholieren en bedrijven bij elkaar. De scholieren gaan ‘snuffelend’ kennismaken met bedrijven en organisaties als Rabobank, Tempo Team en Middin. Tijdens dat bezoek leren ze hoe het eraan toe gaat in zulke ondernemingen. En kunnen ze meteen ervaren wat wel of niet bij hen past. Belangrijke vragen daarbij zijn: ‘Wat zijn jóúw talenten? En hoe werk je daar samen aan?’ Doel van Track the Talent is de carrièrekansen van laaggeschoolde jongeren te vergroten en zo de jeugdwerkloosheid en voortijdig schoolverlaten terug te dringen. Kortom, heel actueel in de ‘WerkWeek’ van 18 tot 25 september, het initiatief van ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk.

Track the Talent begon in Amsterdam in 2006, geïnspireerd op het New Yorkse programma Development School of Youth. In dit project oriënteren scholieren zich op bedrijven, beroepen en hun eigen talenten. In Den Haag gaan leerlingen van het Diamant College, het Stanislascollege en het College St. Paul op bezoek bij De Uithof, NH Hotel Atlantic, Rabobank, PEP, Tempo Team, de gemeente Den Haag, ADO Den Haag in de Maatschappij, Den Haag FM en Middin. In groepjes leren ze deze ondernemingen op praktische wijze kennen, bijvoorbeeld in een workshop. Na afloop van de serie kennismakingen krijgen ze een certificaat. 

De deelnemende ondernemingen doen dit voor de samenleving in het algemeen, voor de leerlingen in het bijzonder én voor zichzelf. Track the Talent is maatschappelijk betrokken ondernemen en dat mes snijdt  altijd aan twee kanten. Directeur Eugene de la Croix van De Uithof lichtte in zijn welkomstwoord aan de scholieren toe dat zij belangrijk zijn voor de bedrijven, als mogelijke toekomstige medewerkers. Daarvoor moeten ze eerst op zoek naar hun passie, talenten en interesses. En moeten ze weten hoe bedrijven in elkaar zitten.

Vandaar dat Track the Talent begon met een stevige work-out in de sneeuw in vijf groepen – mét touwtrekken en kwartetlanglaufen. Deze activiteiten vragen immers, net als werken bij bedrijven, om teamgeest, coördinatie en een aanvoerder. Het bleek best lastig, samenwerken op glibberige sneeuw – maar uiteindelijk kon er ook samen gejuicht worden! Daarna tekenden de leerlingen een officieel contract met afspraken.

Track the Talent is altijd op zoek naar meer interessante partnerbedrijven. Ze kunnen contact opnemen met PEP Den Haag via tel. (070) 302 44 47 of e-mail f.ipek@pepdenhaag.nl.