Neem contact op!

Gebruik het contactformulier hiernaast

Directeur
Barbara van Waardhuizen
 

Projectleider Track the Talent Amsterdam/projectmanager franchise:
Marieke Andriesse
 

Financiën:
Geneviève Loriaux
 

Herengracht 218
1016 BT Amsterdam
Nederland

Track the Talent

Nieuws

Track the Talent geeft kijkje achter de schermen en is inspirerend voor beroepskeuze

Viève Lo

Op donderdag 9 juni is het jongerenprogramma Track the Talent Hilversum afgerond met een de uitreiking van certificaten bij Imkerij ’t Schuurtje in Oud-Loosdrecht. 12 Weken lang zijn jongeren van het MBO College Hilversum en Regio Gooi & Vechtstreek met elkaar op pad geweest en hebben diverse organisaties bezocht en trainingen gevolgd. Tijdens de laatste dag werd aandacht besteed aan het ondernemen in de recreatieve sector door kennis te maken met het runnen van een winkel, imkerij, bed&breakfast en VVV kantoor. De 5 P’s kwamen hier ter sprake (prijs, plaats, product, promotie en personeel) de groep maakte een eigen kaars van bijenwas en genoot van een boerenlunch.

Dit ter gelegenheid van het einde van het programma waarbij jongeren de kans krijgen zich te oriënteren op een opleiding of beroep. Tijdens het programma bezoekt de groep wekelijks een bedrijf of organisatie waar ze ze handen uit de mouwen steken, soms gevolgd door een training. De combinatie van Denken, Durven en Doen staat centraal tijdens dit programma. Bij de trainingen is er aandacht besteed aan netwerken, gastvrijheid, presenteren, solliciteren, ondernemen en het ontdekken van de persoonlijke kwaliteiten. Bij de bedrijven stak de groep de handen uit de mouwen en werden ze als een volwaardig teamlid opgenomen in de organisatie. Bij the Colour Kitchen in De Alliantie kreeg iedereen een verantwoordelijkheid in de keuken om de lunch voor te bereiden, bij Plantage Voorhoeve en Dille&Kamille mochten ze meehelpen in de winkel, bij Sherpa heeft de groep kennis gemaakt met meervoudig gehandicapten, bij NH Hotel hebben ze geleerd hoe een tafel opgedekt moet worden en bij de Tomingroep hebben ze mogen rijden op een grasmaaier en ervaren hoe zwaar het is met een bladblazer op je rug te lopen. Dit is maar een greep uit de reeks van 12 weken.

De groep was een zeer multiculturele samenstelling en naast het bezoeken van de bedrijven heeft dit programma ook laten zien dat het ook zijn vruchten afwerpt op het gebied van taalontwikkeling. De hoeveelheid onbekende woorden was een meerwaarde naast de kans zich te oriënteren op werk of opleiding. Sommigen hebben een heel goed beeld gekregen van wat ze wel, maar ook niet willen gaan doen in de toekomst. Sommigen wisten al in welke sector ze graag willen werken en is hun keuze alleen maar versterkt. Naast het feit dat dit programma voor de jongeren heel belangrijk is, krijgen de organisaties ook een goed beeld van deze doelgroep en is er meer begrip voor elkaars belevingswereld. Diverse keren werd door de organisaties teruggekoppeld dat het voor hen ook een interessant project is, dus het mes snijdt aan twee kanten.

Esther Franssen, projectleider van Track the Talent in ’t Gooi, kijkt met veel voldoening terug op deze groep. “Dit is mijn vierde groep die ik het afgelopen jaar heb mogen begeleiden en het is heel bijzonder te zien hoe de jongeren zich ontwikkelen gaandeweg het programma. Tijdens de evaluatie komt ook naar voren dat ze het minder lastig vinden zichzelf te presenteren, zich beter kunnen voorbereiden op een sollicitatie en dat ze de kans krijgen bij veel organisaties een kijkje in de keuken te krijgen, letterlijk en figuurlijk”.  In het najaar hoopt zij weer met twee groepen te starten.