Neem contact op!

Gebruik het contactformulier hiernaast

Directeur
Barbara van Waardhuizen
 

Projectleider Track the Talent Amsterdam/projectmanager franchise:
Marieke Andriesse
 

Financiën:
Geneviève Loriaux
 

Herengracht 218
1016 BT Amsterdam
Nederland

Track the Talent

Nieuws

10-jarig jubileum Track the Talent en certificaatuitreiking TTT Amsterdam

Viève Lo

fotograaf: Marieke Wijntjes

Gisteren ging het dak eraf bij het Westcord Art Hotel! Met 75 jongeren aangevuld met leraren, jongerenwerkers en mensen van de gemeente, bedrijven en fondsen vierde Track the Talent haar 10 jarig bestaan. Daarnaast ontvingen 75 leerlingen van het ROC TOP, KPCN en jongeren van Combiwel hun certificaat voor het afronden van het Track the Talent traject waarmee zij in maart waren gestart. Rapgroep Van Zuid gaf een exclusief optreden waaronder een nieuwe song over Track the Talent en oud-deelnemers Chadi en Mohamed deelden wijze lessen en vertelden wat Track the Talent voor hen heeft betekend. Voor Combiwel was het ook een speciaal feestje, zij doen al vanaf de start mee met Track the Talent.

Saskia Groenewoud (lid dagelijks bestuur Stadsdeel Noord) en Marijn van Ballegooijen (lid dagelijks bestuur stadsdeel Zuid) waren beiden aanwezig om de deelnemers hun behaalde certificaat uit te reiken. Beiden benadrukten blij te zijn dat de jongeren met het behalen van dit certificaat alvast een eerste stap gezet hebben richting een kansrijke toekomst.

In de afgelopen weken werden door 75 jongeren, verdeeld over zes groepen, tien verschillende bedrijven bezocht. Zij kregen daar informatie over de werkzaamheden, maar zagen vooral met eigen ogen hoe het er in de werkelijkheid aan toe gaat op de werkvloer. Verder werden ook de handen uit de mouwen gestoken: bij Roetz-bikes werden bijvoorbeeld banden verwisseld, bij Doubletree by Hilton bedden opgemaakt en cocktails geshaket en bij Lokhorst bouw zagen de leerlingen hoe zwaar een betonblok is. Ook werden als vanouds Klimmuur Amsterdam, Kesbeke, IBM, ING, Cre8, Boer&Croon, NH Hotels, Randstad, Paradiso, Muziekgebouw aan ’t IJ, Het Scheepvaartmuseum, Amsta en Delta Lloyd bezocht. Nieuw was dit traject de deelname van Vondelgym, M&M Beveiliging, Het Zaans Medisch Centrum en Garage Erdi Auto. Speciale dank gaat uit naar het Westcord Hotel die zowel twee trainingen hebben verzorgd als het feest ter ere van de certificaatuitreiking en het 10 jarig bestaan wilden hosten. Ook bedanken wij graag Fonds21, Het R.C. Maagdenhuis, VSB fonds, Fundatie Van den Santheuvel, Sobbe en Stadsdelen Noord en Zuid voor het financieel mogelijk maken van Track the Talent.

Allemaal een fijne zomer gewenst en op naar de volgende 10 jaar Track the Talent!